7.1 jordbävningen i Mexiko

Igår kom Icho till Berlin, och kort tär efter fick vi hör att Mexiko igen ha drabbats åv en ordentlig jordbävning. Den här gången slog e till närmare heim. Obehagligt nog, så va e också på dagen 32år saan ”den stora jordbävningen 1985” va, som tog åtminstone 10 000 liv. 

Efter att informationen om skalvet kom, börja vi ju naturligtvis hör me folk vi känner i Mexiko om di e ok, å he verkar nog som att alla vi känner ha klara se. Å he e ju skönt. Vårt hem klara se dock int lika bra. Vi råkar bo på ett område som va ganska illa drabbat i Mexico city. 

Just nu ere förbjudet att vara tär pga fara. Å vi kommer nog att hamn å flytt. He gar antagligen nog att reparer skadorna i vårt hem, men efter den här jordbävningen så kan e ga riktigt dåligt om he händer igen. Huset lär int kona ta e. Så he blir ti flytt. 

Ja skreiv ett inlägg ett tag tibaks från Mexiko om hur he e att vara så langt bort när e händer na, å nu ere lite lika igen fast åt andra hållet. He e svårt att grepp att he faktiskt ha hänt. He känns lite fyrklövrigt nog att int vara tär just nu, samtidigt som he sku va så myki lättare att ordnen upp saker å ting på plats. 

Dessutom så e vi så pass privilegierade så för oss ere bara materialitet, å mina muminmuggar som ha fari. För andra ere betydligt värr, som ha mista sina hem och nära å kära. Vi e lyckligt lottade på alla sätt nu. Å he vi behöver göra e ti hjälp di som behöver hjälp. Mina svenska vänner i Mexiko gör ett underbart jobb å samlar ihop donationer till mat, vatten å andra nödvändigheter just nu, å  bidrar med volontärarbete. Jag ligger på en luft madrass i Berlin å bloggar.. 

Ikväll spelar Jenny and the Mexicats i Berlin, å vi ska allihop fa på konserten. Åv allt merchandise som säljs under kvällen, och di kommande konserterna så kommer alla pengar oavkortat ga till att gräva fram människor som ha lämna instängd. He tycker ja e fint, även om he kanske int e så myki, så ere naanting. Man gör vad man kan, å nu behövs väl att alla hjälps åt att reid ut dähär kaoset som råder. Ja ska köp deras nyast skivo som vinyl. 

Adios muchachos, ja ska böri ställ me för konsert så småningom jär. Ha de bra! Doner till hjälparbete i CDMX om ni kan. 

2 thoughts on “7.1 jordbävningen i Mexiko

    1. Voi va roligt att du ha hitta hit! 🙂 Å jåå, vi känner oss nog nuddade åv fyrklövern igen. Fast he e nog lite tungt för alla, eftersom alla ha blivi påverkade på ett eller annat sätt. Hemlösa som vi, eller värr.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s