Street art i Lavapíes

Hälsningar från France! Egentligen räknas int e, tå ja bara mellanlandar, men entå, ett land ja aldrig ha besökt ens genom mellanlandning tidigare. Ja ha just stigi åv mitt 18de flyg för i år, å ska board mitt 19de om ett tag. Känner att ja rej för läng saan ha uppnåt kvoten för hur myki ja får öd ner planet earth på ett år. Kommer va 20+ flyg innan ja e klar. Skamligt men ack så roligt att få fara runt såhe också. Nåja Toulouse va spännande. Ja åt den godaste croisanten, prata spanska med en fransk gubbe å såg en kyrka. Life be good. 

Okej, så igår lämna ja in höstens första skoluppgift, som int va så märkvärdig egentligen. Ja sku bara skriv några ord om valfritt konstverk daterat från 1980 till idag. Konst i Madrid ere ju int brist på, men entå va e lite svårt för me att kom på vann ja sku hitt na så nytt som 1980. Tills ja kom på att ja bor i Lavapíes och omringas åv di härligaste gatukonstverken direkt ja gar ut genom dörrn. 

Från balkongen siir ja exempelvis ett verk åv street art duon Medianeras Murales, som består åv två balla argentinskor som målar mellanväggar runt om världen. Ögonen sticker ut så vackert. Dähär konstverket tänker ja att säkert uppstod under gatukonstfestivalen C.A.L.L.E, som ordnas i Lavapíes varje år i maj. Ja had hunni fara tå rej, så ja har massor me nya skapelser att skåda på i mina gamla hoods just nu. Till C.A.L.L.E bjuder di in konstnärer från heila världen, som saan, oftast i samarbete med butiker och restauranger, målar gatubilden färgglad. 

En elektronikbutik med glödlampor på yttranväggen, ett kattcafé med kissona. He finns myki fint att sii på i Lavapíes, både gatukonst å massor med små gallerier man kan besök. Sku ja flytt tibaks till Madrid nu, å bostadsbristen int sku va så påtaglig så man sku få välj vann i staden att bo, så sku ja lätt välj Lavapíes igen. He e färgglatt, mysigt, mångkulturellt, mitt i byllon å fortfarande billigt eftersom hipstersen först nyligen ha hitta tiid. 

Så underbart livfullt område som fortfarande fö några år saan had ett ganska dåligt rykte, men idag bara e ett mekka åv cool. Tacksam e ja att ja ha fått bo på calle de lavapies, å ännu tacksammare att ja fick återvänd nu å återvänd igen i slute åv månaden. Adios muchachos, he vankas na boarding igen. 

Och pga wifi och brist av varan publiceras inlägget från Tyskland. Buenas noches muchachos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s