Från Amsterdam via Amsterdam till Spanien

Nu har e händ, ja ha vari ett åv dömhe namnen di ropar i högtalarsysteme på flygfälte att ska laga se illa kvickt till gaten. Jag som säger me förstå ganska bra va folk pratar åt me på spanska had na grovt missförstånd med tanten på ”migration office”. 

Så när man flyger in å ut från Mexiko behöver man ha na paper som säger he å visar att man ha komi in i lande i na skede också, å eftersom ja flöig till Chiapas för några vikor saan å int behövda na annat än mitt arbeitsvisum/ID-kort så tänkt int ja alls på he. Tills ja kom ti flygfältet tå, å had en liten hjärtattack tå ja börja sii hur alla andra som ehm.. int såg så mexikansk ut had na gröna lappar med se. Första damen ja prata med sa bara ja sku till ”migration office” med perfekt engelska, damen vid migrationskontoret däremot sa int ett ord åt me på engelska, utan vifta bara me vidare till security. Så ja for in, å trodd ja sku klar me på mitt arbeitsvisum tå. Glatt ovetandes lalla ja runt tär i en tiim innan ja sku stig på planet å di börja säg att di int släpper på me utan hande lappen. Fick en grov panikattack å fick fara springandes tillbaks till migrationskontoret med gråten i halsen. Men he gick bra, ja fick min stämpel i passet å va bara nästsist på planet till amsterdam. 

I Mexiko bor ja ju på avenida amsterdam (rubriken), å flöig från CDMX till Amsterdam, vannifrån ja flöig till Barcelona, vann ja nu siter å väntar på mitt mårisflyg till Madrid, som ja boka i Amsterdam. Living on the edge, sista minuten, sådee som ja brukar styr upp mitt faras hehe. 

Nåmen, i flyget mexiko-amsterdam så satt ja breiver en brittisk ung man som va riktigt trevlig att samtala med. Han va curator å jobba inom konstvärlden, vilket som också e naanting ja sku kona tänk me göra i framtiden. Han had kontakter runt om världen å hans sätt att jobb lät superspännande för me. Vi böit kontaktuppgifter och han bjöd me till London i oktober när han har en konstutställning som han ha styrd upp. Samma datum som ja had tänkt fa ti finland, så alltså heilt omöjligt ere ju int att flyg via london. Hmm.. 

Nå, hede en todee händelse som ja lägger på fyrklövern också. Självklart siter ja ju breiver naan som ja kona diskuter framtidsvisioner med på flyget. Saan landa ja i amsterdam å hitta ett pissbilligt flyg till Madrid några timmar innan avgång, å håksa att ja ha fått min skatteåterbäring från Sverige å unna me ett glas vin å en pralin, åså fick ja saltade mandlar och en lyxig chokladstång på köpet (bilden). Även om he va lite usligt utan migrationspappren tidee ett tag. 

Ok, adios muchachos! Nästa rapport från mitt älskade Madrid, oujeee!!! Liiti ja ska äta tortilla (spansk version) å drick mm mm mahou (madridölen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s